KE Kunstnernes Efterårsudstilling

Foreningens oprindelige bomærke i spil igen

KE’s bestyrelse besluttede i foråret at sætte udstillingens visuelle historie i spil igen gennem en gentegning af udstillingens oprindelige bomærke. Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere resultatet af vores arbejde med udstillingens historiske mærke.

Det oprindelige skønvirkemærke (tv.) er tegnet og udført som træsnit i 1907 af maleren Rudolf Siegfried (Rud-Petersen, 1870-1961). Rud-Petersen var en årrække formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.

Motivet forestiller en due, der spiser druer. Det er et symbol på velstand og evigt liv, som kendes tilbage fra antikken, hvor druerne og vinen, man fremstillede af dem, symboliserede fred, velstand og mødet med det guddommelige gennem rusen. Senere overtog både jøder og kristne symbolikken. For kristne knyttet direkte til nadveren, hvor man drikker Kristi blod og dermed bekræfter, at man hører til blandt de kristne.

I kunstnerisk sammenhæng er betydningen mere tværgående: Duen, alias kunstneren, nyder af overfloden og er knyttet til en gruppe. Gennem sit arbejde, sin troskab over for kunsten og sit offer, kan kunstneren møde duen eller Helligånden, opleve ekstase og eventuelt evigt liv for sit virke.

Mærket er gentegnet i samarbejde med Rasmus Koch Studio.

September 2016