KE Kunstnernes Efterårsudstilling

Anne Dyhr: Til en Lejlighed/Remains, 2018. / Luna Scales: Videostill fra FLIR T420, 2016.
Anne Dyhr: Til en Lejlighed/Remains, 2018. / Luna Scales: Videostill fra FLIR T420, 2016.

corpus delicti
af Anne Dyhr og Luna Scales

på udstillingsstederne:
OK Corral & LOKALE

Fernisering fredag d.3. maj
Program for dagen:
Kl.17-19..................................Fernisering på LOKALE
Kl.17-21..................................Fernisering på OK Corral

Udstillingsperiode: 4.-24. maj 2019


corpus delicti er latin og betyder 'forbrydelsens genstand'. Med udstillingen udfordrer Anne Dyhr og Luna Scales vores forståelse af og sans for det normale gennem værker, der kompromisløst visualiserer et liv med henholdsvis psykiske lidelser og fysisk handicap.

Kunstnerne Anne Dyhr og Luna Scales vandt i 2018 KE-prisen. De to kunstnere blev udvalgt blandt 30 udstillende kunstnere på Kunstnernes Efterårsudstilling og fik med prisen muligheden for en fokusudstilling kurateret af kuratorduoen I meter I. corpus delicti er resultatet.

Udstillingen er en satellitudstilling, der breder sig over de to udstillingssteder OK Corral og LOKALE, som ligger i gå- og cykelafstand fra hinanden på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Praktisk info:

OK Corral
Rolighedsvej 9
Frederiksberg
www.okcorral.dk

Åbningstider:
Onsdag – Lørdag
Kl.13-17

LOKALE
Griffenfeldsgade 27
2200 Nørrebro
www.facebook.com/lokale27/

Åbningstider:
Fredag – Lørdag samt Torsdag d.23. maj
Kl.13-17.


Anne Dyhr arbejder med fotografi i et udvidet felt og skaber assemblager, der synliggør sindets kaos og sårbarhed i et samfund, der bliver stadig mere stringent. Gennem fotografi visualiserer hun sin egen krop placeret og malplaceret i hjemlige omgivelser. Disse elementer – kroppens position, beklædningen, interiøret og stemningen – gentages, abstraheres og viderebearbejdes i skulpturelle elementer opbygget af dagligdagen og hjemmets materialer. Dyhr formår at skabe et intimt rum, hvor kroppen, psyken og tingenes rammer udfordres. Det står i skarp kontrast til den næsten skødesløse arrogance, hvormed værkelementerne er sammensat, der gør værkerne fandenivoldske i deres udtryk.

Luna Scales' tager i sine videoværker afsæt i den vestlige kunsthistories ikoniske portrætter af nøgne kvindekroppe. Der er ligefrem noget barokt over den henslængte krops iscenesættelse i mørket – et greb, der går igen i flere af hendes værker. Brugen af få virkemidler skaber en hypersensitivitet overfor enhver kropslig bevægelse fra det filmede subjekts side. Det er også, hvad gør os opmærksomme på, at dette subjekt, der stiller sig til skue for vores blikke, har en krop med nedsat funktion og handicap. Med værkerne gør Scales den personlige historie om et liv og en dagligdag med handicap til en visuel, almengyldig fortælling og placerer sig uden at blinke blandt de største kunstnere i historien.

corpus delicti er et samarbejde mellem kuratorduoen I meter I og Kunstnernes Efterårsudstilling.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Rådet for Visuel Kunst - Københavns Kommune, Nørrebro Lokaludvalg.